iPhonen ja Macin suojaaminen

Rikkinäinen iPhonen näyttö on monelle arkipäivää. Vahinkoja sattuu kaikille, mutta toistuvista korjauksista voi koitua lopulta suuret kustannukset. Kuinka iPhone kannattaa suojata?

Parhaimmassa tapauksessa näytön rikkoutumisen voi estää kun suojaa iPhonen laadukkaalla suojakuorella ja suojalasilla. Rikkinäinen suojakuori tai suojalasi ei suojaa puhelintasi yhtä hyvin kuin ehjä, joten rikkinäiset suojakuoret ja suojalasit kannattaa vaihtaa pikaisesti ehjiin.

Parhaimman suojan laitteelleen saa suojalasi + suojakuori -kombolla. Suojalasi suojaa laitteen näyttöä naarmuuntumiselta ja pienien kolahduksien aiheuttamilta vaurioilta. Suojakuori sen sijaan vaimentaa laitteeseen kohdistuvia iskuja sekä suojaa laitteen runkoa. Jos et kuitenkaan halua käyttää suojakuoria, suosittelemme vähintäänkin näytön suojalasin asentamista. Esimerkiksi suomalainen SisuGlass on kestävä, laadukas ja helppo asentaa myös itse.

 

Suojakuoria löytyy laidasta laitaan moneen makuun, mutta kuoren materiaaliin ja suojaavuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli haluaa pitkäaikaisen ja kestävän suojakuoren. Mitä enemmän suojakuori peittää rungon ja näytön reunoja, sitä suojaavampi kuori on. Kovista materiaaleista valmistetut suojakuoret ovat usein ohuempia, mutta rikkoutuvat herkemmin. Silikonista ja muista pehmeistä muoveista valmistetut suojakuoret suojaavat laitetta iskuilta paremmin, mutta voivat tehdä laitteesta hieman isomman tuntuisen.

Muunmuassa tech21, Otterbox sekä Lifeproof antavat suojakuorilleen kestävyystakuun, mutta ovat normaalia hintavampia. Mikäli haluaa vaihdella iPhonen suojakuoria usein, ei tällöin suojakuoresta halua maksaa kovin montaa kymppiä. Suositut ja värikkäät iDealin suojakuoret ovat oiva valinta tiuhempaan tahtiin suojakuoria vaihtavalle.

 

 

PopSocket sekä Phone Loopsin Grip Strap ja Wrist Strap ovat hyvä lisä suojakuoreen ja auttavat pitämään puhelimen visusti kädessä kovemmassakin menossa. Phone Loopsin tuotteita on tulossa myymälöidemme valikoimaan hieman myöhemmin tänä kesänä ja tiedotamme tästä vielä erikseen.

Kannettavat tietokoneet ja niille tapahtuvat vahingot ovat yleistyneet viime vuosina. Miten voit suojata läppärisi mahdollisimman hyvin ja välttää vahinkojen aiheuttaman harmin ja suuret korjauskustannukset?

 

Kannettaville myydään paljolti erilaisia suojapusseja, -taskuja ja -kuoria, jotka suojaavat kolhuilta ja naarmuilta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esim. laitteeseen kiinni napsautettavat muoviset suojakuoret saattavat estää lämmön tehokkaan poistumisen tietokoneesta ja näin ollen kone voi lämmetä turhaan, sammua äkillisesti tai toimia muuten epävakaasti.

 

Mikäli tietokonetta kuljettaa paljon mukana, on se suositeltavaa suojata suojapussilla tai -taskulla kuljetuksen aikana. Uutena tuotteena kannettaville valikoimastamme löytyy mm. tyylikkäitä nahkaisia Woolnutin suojataskuja kahdessa värissä, ruskeana ja mustana.

 

Kokemuksemme mukaan näppäimistölle kaatunut kahvi, vesi tai muu neste on yleisin ongelmien aiheuttaja. Pahimmassa tapauksessa tietokone ei nestevaurion aiheuttamana käynnisty enää ollenkaan ja korjauskustannukset ovat niin suuret, että on järkevämpää ostaa uusi tietokone. Silikoniset näppäimistön suojat ovat käteviä suojaamaan laitetta pieniltä loiskahduksilta ja estävät nesteen valumista näppäimistöltä laitteen sisään.

Mikäli matkustat paljon ja joudut työskentelemään julkisissa kulkuneuvoissa, olet saattanut huomata, että kanssamatkustajista löytyy aina uteliaita silmäpareja.

Monien yritysten työntekijöiden on tästä syystä ohjeistettu käytettävän tietosuojakalvoa. Kalvoa käyttämällä voit työskennellä julkisissa kulkuneuvoissa huolehtimatta, että vaarannat yrityksesi tai työnantajasi tietoturvallisuuden. Myös vapaa-ajallaan matkustaville tietosuojakalvo on hyvä lisä, mikäli ei halua jakaa Facebook-päivitystään tai Netflix-sarjaansa muillekin matkaajille.

Huomioithan, että tuotevalikoimamme saattaa vaihdella myymälöittäin, joten parhaiten tutustut valikoimaamme paikan päällä. Mikäli et löydä meiltä haluaamasi tuotetta, yritämme parhaamme mukaan löytää sen teille!

 

Jos ohjeistamme huolimatta Apple-laitteesi vaatii huoltoa syystä tai toisesta, tuo laitteesi meille, niin hoidamme sen kuntoon tai teemme tarvittaessa vakuutusyhtiöllesi kirjallisen kustannusarvion!