Applen valtuutettu huolto – miksi kannattaa suosia virallisia varaosia?

Nykypäivänä elektroniikka kehittyy huimaa vauhtia ja myös laitteiden muotoilu muuttuu jatkuvasti entistä ohuemmaksi laitteiden osien tekniikan kehittyessä. Tämä on taas johtanut siihen, että etenkin yhä useammat Applen iPhone-mallit ovat haavoittuvaisempia rikkoontumisille.

Vahingon sattuessa, kannattaako laite huollattaa Applen valtuutetussa huollossa vai kolmannen osapuolen osia käyttävässä?

 

Näytön vaihto – hyödyt

Applen kaikkien iPhone-mallien näytöt ovat valmistettu lasista ja iPhone 8 -mallista alkaen myös takaosa on lasia, jolloin laite on hauraampi vahingoille. Applen iPhone-puhelimien korjauksia tarjoaa moni yritys PK-seudulla ja valinnanvaraa on, mutta vain muutama toimii Applen valtuuttamana huoltona, mm. mcare Oy. Valtuutettu huolto näytön vaihtamiseksi kannattaa valita monestakin syystä ja seuraavassa eritelty miksi:

 1. Jos laitteen takuu on voimassa, se säilyy aina kun laite huolletaan valtuutetussa huollossa. Jos takuu ei ole voimassa, saa näytölle 3 kuukauden takuun. Mikäli näyttö vaihdetaan valtuuttamattomassa huollossa, niin laitetta ei tämän jälkeen välttämättä voida huollattaa enää Applen toimesta takuun alaisesti.
 2. Nopeus! Jos varaosa löytyy suoraan hyllystä, niin näytön vaihto onnistuu jopa muutamassa tunnissa mcarella.
 3. Hinta yleensä parempi etenkin kalliimpien mallien osalta, mm. uusimman Applen lippulaivamallin, iPhone XS:n näytön vaihto esim. mcarella 399€, kun valtuuttamattomassa huollossa 449€.
 4. Näyttö kalibroidaan Applen laitteilla ja takaa kosketuksen ja Touch ID:n oikean toimivuuden.
 5. Laitteelle ajetaan Applen virallinen diagnostiikka huollon jälkeen ja varmistetaan, että laitteessa ei ole muita laitteistovikoja.
 6. Virallinen näyttö aina testattu turvallisuuden ja laadun osalta valmistajan tehtaalla.

 

Akun vaihto – hyödyt

iPhone-puhelimien akun vaihtoja tarjotaan myös laajalla rintamalla valtuuttamattomien huoltojen toimesta ja myös moni käyttäjä tilaa akun puhelimeensa omatoimisesti Aasian halvoista verkkokaupoista. Halvin ei välttämättä ole se paras vaihtoehto eikä etenkään turvallisin. Miksi Applen valtuuttama akun vaihto on paras vaihtoehto:

 1. Jos laitteen takuu on voimassa, se säilyy aina kun laite huolletaan valtuutetussa huollossa. Jos takuu ei ole voimassa, saa akulle 3 kuukauden takuun.
 2. Mikäli laitteeseen vaihdetaan akku valtuuttamattomassa huollossa, valmistajan myöntämä takuu raukeaa, eikä laitetta voida enää huoltaa Applen valtuuttamissa huolloissa.
 3. Nopeus! Jos varaosa löytyy suoraan hyllystä, onnistuu mcarella akun vaihto parhaimmillaan tunnissa.
 4. Hinta lähes aina sama kuin valtuuttamattomissa huolloissa, joten miksi ei valitsisi Applen hyväksymää varaosaa. Esim. iPhone 8:n akun vaihto mcarella ja valtuuttamattomassa huollossa saman hintainen 69€.
 5. Laitteelle ajetaan Applen virallinen diagnostiikka huollon jälkeen ja varmistetaan, että laitteessa ei ole muita vikoja.
 6. Applen virallinen akku aina testattu turvallisuuden ja laadun osalta valmistajan tehtaalla.

 

Alkuperäinen laturi vs. tarvikelaturi

On hyvä käyttää aina Applen virallisia latausjohtoja sekä latureita, vaikka hinnassa saattaakin olla merkittävä ero alkuperäisen ja kolmannen osapuolen tarvikkeen välillä. Pahimmassa tapauksessa tarvikelaturi saattaa olla paloturvallisuusriski tai aiheuttaa muuta vakavaa vahinkoa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes testasi 2018 vuoden syksyllä kuutta eri halpaverkkokaupoista hankittua USB-laturia, joista viisi todettiin vaarallisiksi. Näissä latureissa oli tulipalon sekä sähköiskun vaaran mahdollisuus. Näiden joukossa oli myös laturi, joka oli Tukesin testaushistorian vaarallisimpien joukossa. Yhteensä Tukes poisti viime vuonna Suomen markkinoilta 170 vaaralliseksi luokiteltua sähkölaitetta, joista suurin osa oli erilaisia latureita ja muuntajia. Joten kannattaa siis panostaa valmistajan alkuperäisiin tarvikkeisiin!